Înapoi la şcoală. Fără viroze

Înapoi la şcoală. Fără viroze

Îată că se apropie un nou început de an şcolar, dar noi părinţii ştim că se apropie şi un nou sezon de viroze respiratorii.

Copii abia aşteaptă şă-şi revadă colegii pe care nu i-au mai văzut de la începutul verii, iar alţii să-şi vadă noii colegi.

Indiferent că sunt la grădiniţă, la şcoală sau la liceu, expunerea în mediul nou poate să conducă la transmiterea unor viroze proaspete, iar copiii noştri este ideal să treacă printr-un program de imunizare. Unde mai pui că se apropie şi sezonul rece.

Ce sunt virozele respiratorii?

Virozele reprezintă infecţii virale ale căilor respiratorii care au loc îndeosebi în sezonul rece. Virozele respiratorii au fost de-a lungul timpului associate cu riscuri crescute de apariţie a astmului în viaţa adultă.

Faptul că virozele apar mai des la copii nu este întâmplător, ci foarte uşor explicat deoarece sistemul imunitar al unui infant poate să nu fie suficient de dezvoltat pentru a se apăra eicient în faţa agenţilor patogeni. Transmiţându-se pe cale aerogenă, virozele pot fi foarte răspândite, micuţii ajungând uneori să se îmbolnăvească chiar şi de 6-8 ori pe an, mai ales în colectivitate (învăţământul şcolar şi preşcolar, cursuri, etc.)

Cele mai întâlnite simptome sunt următoarele:

  • Secreţii nazale;
  • Obstrucţie nazală;
  • Tuse;
  • Strănut;
  • Febră;
  • Dureri de muşchi;
  • Dureri de gât.

Ce putem face pentru a spori imunitatea copiilor noştri într-un mod natural?

Evident că primul lucru este abordarea unei alimentaţii sănătoase, bogate în fructe şi legume cu conţinut ridicat de vitamina C şi vitamina D. Odihna şi sportul sunt şi ele aliaţii unei vieţi sănătoase, însă, pe lângă aceste lucruri, Salina cu bulgări îţi recomandă şi câteva şedinţe de haloterapie, la început de sezon, iar dacă vrei să ştii mai multe lucruri despre beneficiile terapiei cu sare, te invit să citeşti AICI.

Îţi doresc un început de şcoală senzaţional!

Luni - Vineri: 09:00 ‒ 20:00
Sâmbătă: 09:00 ‒ 18:00
Duminică: 09:00 ‒ 14:00

Strada Mântuleasa 22, București 030167
+40 72 84 30 631
contact@salinacubulgari.ro