Combate anxietatea într-un mod natural în salină!

anxietatea

Combate anxietatea într-un mod natural în salină!

Ce este anxietatea?

Anxietatea nu este altceva decât o acumulare de sentimente pe care le ai atunci când îți faci griji pentru ceva ce ar putea să se întâmple. Se spune că atunci când suferi de anxietate, trăieşti în viitor. Dacă suferi de o anxietate ușoară, atunci aceasta nu îţi va afecta activitățile de zi cu zi foarte rău, dar dacă ai o tulburare anxioasă severă, calitatea vieții tale poate fi afectată considerabil.

Iată câteva simptome de anxietate:

 • Lipsă de interes pentru oameni şi activităţi;
 • Dificultate de concentrare;
 • Dureri şi tensiune a muşchilor;
 • Nelinişte;
 • Ruminaţie;
 • Dureri în piept;
 • Respiraţie îngreunată;
 • Senzaţie de sufocare;
 • Iritabilitate crescută;
 • Bufeuri;
 • Rezistenţă mică la căldură;
 • Palpitaţii;
 • Dureri de cap;
 • Insomnii;
 • Atacuri de panică.

Cum poate ajuta terapia cu sare în tratamentul anxietății?

Beneficiile unei sesiuni de terapie cu sare variază de la sănătatea mentală la sănătatea fizică. Sarea are o componentă antiinflamatoare care este, de asemenea, extrem de absorbantă. Când este inhalată, sarea atrage toți poluanții și alergenii (care îţi îngreunează respirația) și îi curăță, oferindu-ţi căi respiratorii proaspete și curate. Sesiunile de terapie cu sare sunt, de asemenea, un excelent tratament pentru piele. Studiile au arătat că „microparticulele de sare declanșează microcirculația pielii și activitatea membranei celulare, îmbunătățind sănătatea generală a pielii”. Dar astăzi ne concentrăm pe beneficiile pe care terapia cu sare le are asupra sănătății mintale.

Sesiunile din salină durează în jur de 60 de minute. Terapia cu sare este cunoscută şi în rândul acelor persoane care suferă de anxietate. Salina este ca o lume complet diferită în care poți doar să stai și să te relaxezi și să lași aerul sărat din jurul tău să-și facă treaba. În aceste sesiuni scurte de doar 60 de minute, pacienții au raportat îmbunătățiri ale stării de spirit, performanțelor mentale, somnului și niveluri mai scăzute de stres. Terapia cu sare elimină celulele sanguine nedorite, crescând funcția creierului și productivitatea inimii; menținând acel sânge să curgă și să fie filtrat. Mediul cu ioni negativi furnizat de particulele de sare vă poate lăsa să vă simțiți revigorat și împrospătat. O ședință în salină echivalează cu a fi la plajă pentru câteva zile.

Dacă îţi doreşti să-ţi calmezi anxietatea cu terapia cu sare, îţi recomandăm să-ţi stabileşti așteptările în mod corespunzător. Există câteva efecte imediate, relaxante, pe care le poţi obține dintr-o singură şedinţă. Cu toate acestea, poate fi nevoie de mai multe ședințe consistente înainte de a putea determina în mod corespunzător dacă terapia cu sare te ajută.

Este bine cunoscut faptul că pentru persoanele care suferă de anxietate, respiraţia poate fi o reală problemă. Un alt mod în care te poate ajuta vizita la salină este să te ajute să respiri la capacitate maximă, deoarece îţi curăţă căile respiratorii.

Anxietatea și stresul îți slăbesc sistemul imunitar – aceasta nu este o veste bună, mai ales dacă anxietatea însăşi este rezultatul unei stări de sănătate asupra căreia nu poţi control.

Acest lucru ar putea să nu fie o surpriză pentru cei care s-au confruntat cu anxietate severă sau cronică. Insomnia, tensiunea musculară și oboseala care adesea vin la pachet cu anxietatea pot fi epuizante. Corpul tău trebuie să lucreze din greu pentru a te ajuta să te menții calm și funcțional. Anxietatea severă are efecte negative asupra întregului organism.

Hormonii care sunt eliberați în corpul tău atunci când ești stresat îți slăbesc sistemul imunitar prin împrumut de resurse. Stresul devine o prioritate mai mare și corpului tău îi rămâne doar o cantitate limitată de resurse cu care să lucreze.

Acesta este motivul pentru care terapia cu sare este utilă. Cu proprietățile sale anti-bacteriene, anti-fungice și anti-microbiene, sarea oferă organismului tău o detoxifiere profundă și blândă. Ajută la echilibrarea organismului, oferind sistemului imunitar un ajutor.

În plus, să-ți iei doar 60 de minute pentru a te concentra pe a-ți limpezi mintea și a te regăsi pe tine însuți poate face minuni pentru felul în care privești restul vieții tale. 60 de minute reprezintă aproape 1/24 din ziua ta. Faci mereu lucruri pentru alții toată ziua și nici măcar nu-ți dai seama. Este atât de important să poți să-ți faci 1/24 din zi pentru tine și numai pentru tine, pentru a te reîncărca și a te simţi mai bine. Unde altundeva să găsești tot ce este mai bun la tine, decât la salină?

Luni - Vineri: 09:00 ‒ 20:00
Sâmbătă: 09:00 ‒ 18:00
Duminică: 09:00 ‒ 14:00

Strada Mântuleasa 22, București 030167
+40 72 84 30 631
contact@salinacubulgari.ro