
Beneficiile atelierelor de teatru pentru copii
O foarte importantă componentă în dezvoltarea personalităţii copilului, care poate fi trecută cu vederea, este dezvoltarea creativității, a încrederii de sine și a abilităților sociale. Cursurile de teatru, începute de la o vârstă fragedă, pot duce la un număr nelimitat de efecte pozitive pentru copii.
Stimularea încrederii de sine
Teatrul este o formă unică de exprimare creativă și este nevoie de mult curaj pentru a sta pe scenă și a vorbi în fața unui public. Atelierele de teatru îi încurajează pe toți copiii să-și exprime ideile creative într-un cadru interactiv şi lipsit de judecăţi. Chiar și cei mai timizi dintre copii își vor putea construi stima de sine prin teatru.
Atunci când unui copil i se oferă spațiu pentru a fi creativ și imaginația îi este susținută, acest lucru îl va ajută să-și crească nivelul de stimei de sine. Această încredere câștigată din învățarea teatrului va fi foarte aplicabilă în școală, cariere și în viață în general.
Dezvoltarea creativităţii
În atelierele de teatru se explorează lumi noi, copiii devin oameni din timpuri și locuri diferite și învaţă despre diferite perspective și moduri de gândire. Explorarea acestor lucruri le poate dezvolta abilitățile necesare pentru a fi creativi. Într-o lume în continuă schimbare, a avea o abordare creativă este atât de important pentru a gândi „outside the box” și pentru a veni cu idei și soluții noi și interesante. Activitățile și jocurile de improvizație încurajează copiii să vină cu idei și să răspundă cu imaginație la o serie de scenarii.
Cursurile de teatru îmbunătățesc abilitățile de comunicare verbală și non-verbală
Învățarea abilității de a dramatiza poate ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile de vorbire, comunicare și prezentare, care sunt abilități vitale pentru oricine. În atelierele de teatru copiii își asumă personaje diferite, iar acest lucru le oferă mediul pentru a-și dezvolta vocabularul, proiecția vocală, articularea și expresia. Teatrul îi poate ajuta pe copii să devină mai buni comunicatori și povestitori.

Teatrul dezvoltă empatia şi capacitatea de concentrare
La atelierele de teatru se cere cursanţilor să joace personaje diferite. O bună înțelegere a personajelor, rolurilor și a subtextului pieselor va permite copiilor să se relaționeze mai bine în diferite situații și chiar contexte culturale. Ca rezultat, aceştia sunt încurajați să dezvolte empatie – capacitatea de a vedea lumea din perspectiva altei persoane, fără a judeca. Aceasta, la rândul său, va construi inteligența emoțională a membrilor noștri prin folosirea imaginației.
Multe dintre activitățile și jocurile de teatru din timpul atelierelor sunt concepute pentru a dezvolta concentrarea. Chiar și repetarea și executarea replicilor sau mișcărilor necesită concentrare și îmbunătățirea memoriei, prin mult exercițiu, la fel ca antrenamentul unui mușchi.
Teatrul încurajează munca în echipă și colaborarea
Munca în echipă este, fără îndoială, un element esențial al teatrului – fără ea, nu pot fi jucate piese de teatru și spectacole. Atelierele de teatru reprezintă o forma puternică de a stimula și dezvolta munca în echipă în rândul cursanţilor.
Copiii realizează rapid că munca în echipă și colaborarea sunt abilități importante pentru a obține cele mai bune rezultate din atelierele lor. Atunci când este pe scenă, fiecare actor are un rol specific de jucat în timpul unei scene și are de lucrat împreună cu ceilalţi în echipă. A învăța cum să lucreze împreună ca indivizi este o abilitate pe care o vor purta cu ei toată viața.
Atelierele de teatru dezvoltă noi prietenii

Liantul care creează prietenii este cel de a avea ceva în comun. Nu există nimic care leagă un grup de oameni mai repede decât a face o piesă de teatru împreună. Acest lucru se datorează faptului că teatrul este distractive și relaţiile frumoase se leagă prin râs și distracție. Teatrul cere copiilor să se exprime deschis pe parcursul activităților, fapt care îi ajută pe cursanţi să devină prieteni, sprijinindu-se reciproc.
Ateliere de teatru la Salina cu bulgări
Salina cu bulgări îţi pune la dispoziţie ateliere de teatru pentru copii, împărţite pe două grupe: până în 6 ani şi peste 6 ani.
Atelierele de teatru de la Salina cu bulgări sunt ţinute de către Ralua Caragioiu. Pe Raluca o cunoaşteţi din nenumăratele piese de teatru susţinute de către trupa Miorli. Ea este o invitată permanentă la Salina cu bulgări şi este foarte apreciată de către cei mici, având o experienţă îndelungată cu aceştia.
Raluca a studiat la U.N.A.T.C între anii 2006 şi 2009 şi de peste zece ani de zile performează alături de trupa Miorli. Dacă vrei să urmăreşti evenimentele lor, te rugăm să vizitezi pagina Evenimente.
Poţi fii la curent cu atelierele de teatru propuse la Salina cu bulgări şi poţi rezerva un loc la numărul de telefon: +40 72 84 30 631.
Pe lângă beneficiile pe care teatrul le oferă pentru copii, te rugăm să ai în vedere faptul că prezenţa în salină are şi beneficii foarte mari la nivel de sănătate, iar despre acestea poţi să citeşti aici.
