Benficiile haloterapiei

beneficiile haloterapiei

Benficiile haloterapiei

Ce este haloterapia?

Haloterapia este o metodă alternativă de tratament care presupune respirarea aerului sărat.

Acest tip de terapie cu sare poate avea unele beneficii pentru sănătate în ceea ce priveşte afecțiunile respiratorii. Terapiile cu sare au o istorie lungă de utilizare în unele părți ale lumii, cum ar fi Europa de Est.

Istoricul haloterapiei

Originile haloterapiei datează din epoca medievală. Dar cercetătorii au început abia recent să studieze beneficiile sale potențiale.

Minele de sare sunt comune în Europa de Est, unde este şi o zonă populară pentru haloterapie.

În anii 1800, un medic polonez a observat că lucrătorii minelor de sare aveau mai puține probleme respiratorii decât alți mineri. Un medic german a remarcat, de asemenea, că au existat beneficia beneficii pentru sănătatea respiratorie la oamenii care petrec timp îndelungat în mine de sare.

Salinele de suprafaţă (artificiale) au devenit forme populare pentru terapie în anii 1950 și 1960.

Metoda uscată

Metoda uscată de haloterapie se referă de obicei la cea din salinele de suprafaţă, create de om, care sunt lipsite de umiditate. Temperatura este relativ rece, iar sesiunile durează de obicei între 30 și 60 de minute.

Odată inhalate particulele de sare din interior, se presupune că aceste particule de sare absorb inclusiv alergenii și toxinele din sistemul respirator. Susţinătorii haloterapiei spun că acest proces descompune mucusul și reduce inflamația, căile respiratoria rămânând curate.

Se pare că particulele de sare au un efect similar asupra pielii prin absorbția bacteriilor și a altor impurități responsabile pentru multe afecțiuni ale pielii.

De asemenea, sarea produce ioni negativi. Teoretic, acest lucru determină organismul să elibereze mai multă serotonină, aşa numitul “hormon al fericirii”. Mulți oameni folosesc lămpi de sare de pentru a obține beneficiile ionilor negativi în spaţiul privat.

Metoda umedă

Haloterapia se poate face şi folosind un amestec de sare şi apă. Metodele umede de haloterapie includ:

 • gargară cu apă sărată;
 • consumul de apă sărată;
 • scăldatul în apă sărată;
 • folosirea apei sărate pentru irigarea nazală (aceasta este populară mai ales printre cei care au copii mici).

Metoda umedă include şi utilizarea următoarelor: soluții saline, nebulizatoare, băi cu sare, exfoliante cu sare, soluții de gargară.

Unii oameni folosesc terapia cu sare umedă pentru afecțiuni respiratorii, inclusiv răceala comună. Alții îl folosesc pentru tratamente de înfrumusețare și pentru a îmbunătăți sănătatea pielii. Terapia este, de asemenea, relaxantă și poate fi de ajutor pentru îmbunătățirea stării generale de bine.

Beneficiile haloterapiei

Plămânii și igiena respiratorie

Plămânii sănătoși și un sistem respirator curat sunt esențiale pentru vitalitate, energie și longevitate. Un adult face aproximativ 12-15 respirații pe minut, iar copiii mici aproximativ 20-30 de respirații pe minut. Funcția principală a plămânilor este de a furniza oxigen celulelor roșii din sânge și de a scăpa de CO2 din organism. În plus, tractul nostru respirator acționează ca un mecanism de apărare foarte important prin filtrarea aerului de poluanți și substanțe străine, reglează nivelul pH-ului sângelui prin gestionarea nivelului de CO2 și, de asemenea, ajută la controlul tensiunii arteriale.

De ce terapia cu sare uscată face minuni pentru îngrijirea căilor respiratorii

Oamenii sunt expuși zilnic la poluanți, boli din aer, bacterii, alergeni și alți factori iritanti. Haloterapia este o metodă de curățare și detoxifiere a plămânilor, precum și de revigorare a întregului organism cu capacitatea pulmonară crescută și aportul de oxigen. Practica regulată de haloterapie este o modalitate excelentă de a ajuta respirația și de a vă îmbunătăți calitatea vieții.

Cercetările științifice au descoperit că particulele de sare uscată inhalate au proprietăți bactericide, mucocinetice, hidrofile și antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației în întregul tract respirator și la lărgirea căilor respiratorii. Particulele de sare uscată sunt, de asemenea, cunoscute pentru faptul că accelerează transportul mucusului, eliminarea gudronului rezidual și a alergenilor străini. Un sistem respirator curat are ca rezultat în mod natural un aport mai mare de oxigen, o energie sporită și un sistem imunitar îmbunătățit.

Majoritatea persoanelor care includ haloterapia în rutina lor de sănătate pot găsi ușurare dintr-o varietate de afecțiuni respiratorii, cum ar fi:

 • Astm
 • Alergii
 • Răceală
 • Bronşită
 • BPOC
 • Fibroză chistică
 • Sinuzită
 • Infecții ale urechii

Pentru afecţiunile respiratorii, concentraţia scăzută şi administrarea treptată de sare uscată şi consistenţa şedinţelor sunt elementele cheie pentru rezultate de succes.

De ce terapia cu sare uscată face minuni pentru îngrijirea căilor respiratorii

Piele, frumusețe și anti-îmbătrânire

Pielea noastră este un organ foarte complex și inteligent care are multe funcții importante. Este cel mai mare organ și, ca și sistemul respirator, are un rol major în protejarea și apărarea organismului împotriva bacteriilor, virușilor și altor microbi. De asemenea, excretă deșeuri, reglează temperatura și previne deshidratarea prin controlul nivelului de transpirație. Găzduiește receptori senzoriali care detectează durerea, senzația și presiunea.

De ce terapia cu sare uscată este benefică pentru îngrijirea pielii

De ce terapia cu sare uscată este benefică pentru îngrijirea pielii

Calitatea și aspectul estetic al pielii deţin un grad de importanţă mare în modul în care suntem priviți de către ceilalți și pot avea un impact psiho-emoțional profund asupra modului în care ne privim pe noi înșine. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră este primul organ care arată impactul timpului și al vieții. Terapia cu sare uscată este o soluție excelentă pentru a îmbunătăți calitatea generală și aspectul pielii. Haloterapia regulată poate fi cel mai important instrument care ajută la procesul de îmbătrânire sănătoasă a pielii.

Cercetările științifice au confirmat că microparticulele de sare au o influență benefică asupra sistemului tegumentar (stratul protector al pielii) și asupra firelor de păr, oferind efecte curative și cosmetice. Aceasta crește activitatea canalelor ionice ale celulelor pielii și activează activitatea electrofiziologică care determină proprietățile protectoare ale pielii. Sarea asigură normalizarea pH-ului și induce procese reparatorii și regenerative în dermă, crește rigiditatea pielii, stimulează creșterea și îmbunătățește sănătatea părului. Sarea uscată afectează microcirculația pielii și ajută la activitatea membranei celulare utilizate în dermatologie și cosmetologie și le sporește eficacitatea.

Terapia regulată și constantă cu sare uscată poate ajuta persoanele cu următoarele afecțiuni ale pielii:

 • Psoriazis
 • Mâncărime
 • Eczemă
 • Umflare și inflamație
 • Dermatită
 • Piele uscată și descuamată
 • Acnee
 • Erupții cutanate
 • Rozacee
 • Îmbătrânirea pielii

Mulți clienți constată că, prin vizite regulate la salină, au mai puţine zile de boală şi mai puține zile în care lipsesc de la serviciu sau de la școală. Clienții cu afecțiuni cronice spun că medicii lor sunt mulțumiți de îmbunătățirea pe care terapia cu sare o face atunci când este adăugată la regimul lor de tratament. În unele cazuri, acest lucru duce la mai puține medicamente și mai puține vizite la medic. Alții împărtășesc faptul că natura antiinflamatoare a sării ajută la ameliorarea durerilor.

Sarea poate face minuni pentru mintea, corpul și sufletul tău. Până nu experimentezi rezultatele pentru tine, nu vei ști cum îți poate transforma viața. Descoperă cum te poate ajuta terapia cu sare!

Luni - Vineri: 09:00 ‒ 20:00
Sâmbătă: 09:00 ‒ 18:00
Duminică: 09:00 ‒ 14:00

Strada Mântuleasa 22, București 030167
+40 72 84 30 631
contact@salinacubulgari.ro